i81
26.08.2006 Kertaalleen epoksilla sivelty pinta on kauttaaltaan hiottu. Ennen epoksin levitystä viritin teltan pitämään enimmät koivunsiemenet loitolla ja kerämään lämpöä yön ajaksi. Lämmön kehitystä ja ilman kuivausta varten oli käytössä petroolilämmitin.
i85
26.08.2006 Lasikuitukangas painaa 300g/neliö ja on varmuuden vuoksi astetta tuhdimpaa mitä suunnittelija ilmoitti minimivahvuudeksi.
i86
26.08.2006 Kangas on leveydeltään sopivasti hiukan yli kyljen leveimmän mitan ja laskeutuu mukavasti. Kiinnitykset hoidin maalarinteipillä. Olisi ehkä voinut vetää nitojallakin, koska nyt kankaat hiukan liikahtivat ja alemman vuodan teipit oli hankala ottaa pois.
i87
26.08.2006 Kemikaalisekoittamossa on digivaaka, jogurttipurkki ja metallilasta. Silmien korkeudella roikkuu luettelo, jossa 10 gramman välein on valmiiksi laskettuna ainesosasten määrät. Yhdellä kertaa sotkin vain noin 150 gramman annoksia. Lasimaton hieroin kiinni pöydällä lojuvalla kumilastalla, teräksinen tuppasi tarttumaan kuituihin. Telaa en edes kokeillut, sillä ilmakuplat hoituivat lastalla tosi hyvin.
i88
26.08.2006 Ensimmäiseen kylkeen meni noin tunti. Toisen kanssa tuhrautui hieman enemmän sillä kankaaseen tuli muutamia vekkejä, jotka leikkasin auki ja tappelin kiinnitysteippien kanssa.
i89
26.08.2006 Kauempaa katsoen kohtuullisen näköistä jälkeä. Tässä on jo kaksi kerrosta epoksia joista toisen levitin mohairtelalla.

Maalikaukaloa tai muutakaan laakea astiaa en käyttänyt epoksin säilytykseen vaan kaadoin sekoitetun aineen suoraan purkista kyljille. Minkäänlaista kiirettä ei ollut eikä epoksi ehtinyt lämmetä.

Oma riesansa oli jatkuvasta annosten sekoittelusta, mutta arvelin levitystyön kokonaisuutena sujuvan helpommin ja riskittömämmin pienehkö ala kerrallaan.
i90
26.08.2006 Kolmanteen kerrokseen lisäsin pigmenttiä helpottamaan levitystä. Näkee paremmin minkälaista kerrosta saa aikaiseksi. Telan vaihdoin levempään, mutta ohuempaan - nyt joku 12 x 3 cm. Telojen suhteen en pihistellyt vaan heitin telat menemään kierrosten välillä. Elokuun ilta on jo käynyt sen verran hämäräksi että vaakaa ei näe lukea ilman Petromaxia. Teltassa on sopivan lämmin, sillä lämmitin on myös laitettu päälle.
i91
27.08.2006 Seuraavana aamuna vaja ei ollutkaan palanut. Epoksia on viidessä sivelyssä mennyt reilut viisi kiloa eli noin 0,5 kiloa per neliö. Vaikka aamulla oli sumuista ja kasteista, niin lämmitys oli pitänyt epoksin prosessit jotenkuten käynnissä. Amiinia oli tullut pintaan, mutta vain aavistus. Epoksin kerrosvahvuus on sitä luokkaa, että muutamat sojottavat lasikuidut ja hyttyset uskaltaa hioa ilman huolta siitä, että paljas puu olisi heti esissä.
Sivun alkuun