Westhouse Cup 15.8

(Matts & Matts)

Den andra seglingen med Matts och Matts gick mera rutinerat, och vädret var ju lättare också, så det var inte så mycket krafter att klara sig med i manövrarna. Vinden var sydvästlig, och vred väl en aning åt väst under tävlingen. Banan var nr 2, dvs. slör med fock, och lite spinnaker också mot slutet till den gröna pricken vid Fölisholmen, sedan kryss till den röda pricken vid rönnkobben, och läns och slör tillbaka i motsatt riktning.

Starten beräknade jag att skulle bli intressant, för vinden var ju från syd, och den sydligare ändan av linjen var ju klart fördelaktigare. Som förutspått kom Charlotta bra underifrån, höjande mot linjen, och en bunt båtar som inte ville bli upphöjda från bojen packades ihop och krockade. Flipping in Esbo som högst av alla!

Vi kom i andra raden och fick en ganska bra start i rätt så fria vindar. Sen kom det någon X79 och täcka oss, men mycket kunde vi inte göra, kanske man borde ha höjt undan i början för att sen kunna släppa ner med spinnakern till märket.

Vi lyfte spinnun ungefär 2/3 av biten till märket, och lyckades tjuva åt oss ganska många platser med att höja över bunten och slinka på insidan förbi pricken :) Kryssen därifrån längs faren mot rönnkobben gick utmärkt. Vi hade bra speed och lämnade Flipper långt bak. Ida Maria tog dock fast oss, och spelet var kört vid början av länsen då vi såsade med spinnakern. Länsfarten var dålig och Flipper tog likaså fast ett långt försprång. Vi körde en jävla banan då vi luffade upp dom, men sen ansåg jag att det inte var någon vits att bråka, så jag släppte dom förbi. Vid sista märket när vi tog ned spinnakern råkade jag släppa ner storen en bit, men den kom upp igen i god tid före märket. Jag tyckte att vi sakta tog fast Flipper på slören, och i och med att dom gjorde sin 360 före mål så var vi några sekunder tidigare över linjen.

Perkele, måst man nu börja bära grillen och all annan tung roina ur båten för att klara sig!? 12/21 blev vi.

Klas