Westhouse Cup 8.8

(Matts & Matts)

Matts, knyck i detdär snöret, NEJ ANDRA MATTS! Skämt å sido, det var 2 Mattsar ombord i dagens westhousecup, men inga desto större svårigheter blev det med att få kommandona fram. Vinden var frisk och ostlig, banan var nr. 3, vilket innebar kryss, slör, kryss, slör, läns, slör och läns. 2 gånger hade vi spinnakern oppe. Tack vare den friska vinden förlorade vi inte så mycket på att vi såsade till lite den andra gången, och hade världens behå. En stund hade vi faktiskt spinnakern och dra relativt snyggt mellan förstaget och masten, innan vi fick allting ordnat.

Det var bara 2 H-båtar på banan, trodde jag, Blanco och vi, så det blev lite trist. Nå, det visade sig att Mojito också hade startat ca 10min efter oss pga. motorproblem. Tack för poängen i rankingen! Blanco körde iväg lika fort som dom brukar. Vi fick en helt ok start i min mening, och var i mitten av första kryssen bara kring 4 båtlängder bakom dem. Jag borde ha följt efter för att kunna jämföra vår höjd och fart lite bättre, men jag ville minimera mängden av slag, så det blev inte så.

Efter slören till rundningsbojen vid Karlö, som då var "nedre märke" blev det lite "tilanne". FE83:an Anneli som hade gått ca 30m framom oss på slören kom plötsligt på styrbord då vi hade höjt upp direkt efter bojen på babords hals. Jag såg inte när dom vände, men länge har dom inte kunnat vara på den halsen. Styyra perrrkele! skrek dom, medan dom duckade under oss, men knappast gav dom tillräckligt tid och rum för mig att väja. Fortsättningen var lite trist, förutom yrandet med spinnun. Som tur klarade vi oss helskinnade. Båten tog dock lite damage. Focken behöver några stygn, och en träbit lossade från ruffluckan. Den ska limmas i första hjälp och bytas under vintersäsongen.

Det var en rolig skaba, 8/16 blev vi. Samma besättning nästa vecka!

Klas