Westhouse Cup 13.6

(David å Rolle)

Tyngst, men inte sist! Det blev en ytterst najs tävling igen. Med mig hade jag trotjänaren Rollo, som blir bättre race för race, å reinforcements from the USA, David.

Vi började med att skrapa rent från rost och snäckor under kölen. Jag satt och fundera mera på vad olika skot och fall heter på engelska, än på vilka prickar man ska runda och tog lite på sten i tempelsundet. Som tidigare testats håller gamla tungviktaren nog i små bottennapp.

Det blåste ordentlig och kring mållinjen var blåsten extra byig. Banan var nr 1. en rolig länk via Melkö, Ryssskär och Rönnkobben. Vi körde psalmbok, eller farfalle som det heter på italienska, rakt till den gröna pricken, och tog fast på många båtar som kört yläbanaania, bland andra Fuuga II. Ida maria startade ännu sämre än vi, och vi lyckades hålla dom bakom oss. Spinnakern använde vi inte i hela racet. Det skulle ha blivit lite kämpigt med nybörjare utan handskar i dessa vindförhållanden. Dessutom gick vi med bra fart hela tiden. I början av sträckbogen efter nordbojen vid Melkö såg det ut att Ida Maria skulle ha gått både högre och fortare än vi. Sen förstod jag att dra upp vagnen mot lovart ordentligt, och vi fick både fart och höjd. Därefter blev dom ständigt efter under resten av racet. Många stagvändningar behövdes inte, och det var bara att köra i mål. 8/20 blev vi! Ida Maria och Mojito fick stryk!

Klas